Dimitri Lenaers D.O.-MRO-MSc.Ost.Med.

“Een behandelkunst waar een zeer mooie filosofie achter schuilt”

Samengevat

2005 Afgestudeerd als Master Fysiotherapie aan de Provinciale Hogeschool in Hasselt (B)

2010 Afgestudeerd Osteopaat D.O. aan de IAO

2012 Afgestudeerd Master of Science in Osteopathic Medicine: MSc.Ost.Med.

2012 Docent aan de IAO

2010-heden Diverse na-en bijscholingen

 

Osteopathie is voor mij niet enkel een behandelmethode, het is veeleer een behandelkunst waar een zeer mooie filosofie achter schuilt! Osteopaten zijn voor mij dan ook ingenieurs van het menselijk lichaam.

Tijdens mijn stageperiode in mijn laatste jaar kinesitherapie in België, ben ik in contact gekomen met osteopathie. Ik mocht stage lopen bij voetbalclub KRC Genk, en stond in voor de revalidatie van voetballers en allerhande andere (top)sporters. Eén ding viel mij direct op; wanneer de revalidatie niet vlot genoeg verliep of wanneer er een nieuwe geblesseerde speler kwam, dan moest er altijd een afspraak gemaakt worden met de osteopaat van de club. Na zijn behandeling(-en) mochten wij dan de revalidatie voortzetten…. Resultaat: na mijn stageperiode was ik enorm gefascineerd en geïnteresseerd in de osteopathie dat ik het onmiddellijk ben gaan studeren!

Na mijn 5-jarige opleiding tot osteopaat D.O. besefte ik ten volle dat ik de juiste keuze had gemaakt. Deze behandelwijze gaat zoveel verder dan de reguliere fysiotherapie, en je bezit zoveel meer kennis over het functioneel menselijk organisme. Je gaat dan ook steeds op zoek naar de oorzaak van het probleem en je doet niet meer enkel aan symptoombehandeling.

Onmiddellijk na mijn 5-jarige D.O.-opleiding aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent ben ik begonnen aan een 2-jarige Master-opleiding aan de University of Applied Sciences in Innsbruck, Oostenrijk. Als Master of Science in Osteopathie werk ik sinds 2012 ook als assistent-docent aan de IAO. Zowel in mijn praktijken als in het onderwijs probeer ik telkens mijn uiterste best te doen om osteopathie een waardige en zinvolle plaats te laten innemen binnen de algemene gezondheidszorg!

 

Na- en bijscholingen:

Master of Science in Osteopathie 2010-2012

Toegepaste fysiologie in de Osteopathie 2011

Het fasciale systeem in de Osteopathie 2011

Neurostructurele Integratie Therapie (NST) 2012

Osteopathie in de sport: Applied Kinesiology (AK) by Joe Shafer 2012-2013