Koen Vandebriel Osteopaat D.O. - MSc. Ost.

"Inzicht, bewustwording en effectieve behandeling van klachten
door gepassioneerde osteopathie."

Met een diepe passie voor het helpen van mensen en een intrigerende fascinatie voor de complexiteit van het menselijk lichaam, heb ik mijn roeping gevonden in de osteopathie.

In 2011 voltooide ik mijn Master of Science in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de K.U.Leuven. Na talloze bijscholingen en jarenlange ervaring begon het mij steeds meer te frustreren dat patiënten telkens weer dezelfde klachten hadden. Dit heeft mij aangemoedigd om de opleiding tot Master of Science in Osteopathie te volgen aan The International Academy of Osteopathie (IAO). In 2022 heb ik deze opleiding succesvol afgerond en sindsdien werk ik met onverdeelde toewijding en enthousiasme als osteopaat.

Samen met de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van hun klachten, wat leidt tot inzicht en bewustwording, zodat de oorzaak effectiever aangepakt kan worden. De diversiteit van het behandelen van mensen, of ze nu baby's, ouderen, kinderen, volwassenen, topsporters of recreatieve sporters zijn, maakt mijn beroep buitengewoon boeiend. Mijn benadering beperkt zich niet alleen tot het behandelen van botten en spieren, maar omvat ook het begrip van de fysiologische, emotionele en energetische aspecten van het lichaam, wat de sterke punten van mijn behandelingen zijn.

Om iets terug te geven aan dit prachtige beroep en om osteopathie verder te promoten, probeer ik als docent (in opleiding) aan het IAO onze toekomstige collega's te inspireren met mijn kennis, passie en enthousiasme.